Kundesenter

Kjøkkenutstyr med slippbelegg

Generelt om kjøkkenutstyr med slippbelegg – gjerne panner, gryter eller bakeutstyr.

Panner og gryter skal brukes på moderat varme. Unngå å sette kokeplaten på maks når du skal steke. Belegget i stekepannen kan bli ødelagt i løpet av bare to minutter hvis det utsettes for høye temperaturer (> 260° C). Bruk ev. et par dråper matolje for å teste temperaturen – oljen begynner nemlig å ryke like under 200 °C.

Kjøkkenutstyr med slippbelegg skal vaskes grundig i varmt vann tilsatt oppvaskmiddel. Belegget skal vaskes helt rent for fett og matrester, da disse ellers setter seg i belegget så slippeffekten etter hvert blir ødelagt.

Dessverre er det en vanlig misforståelse at kjøkkenutstyr med slippbelegg ikke tåler oppvaskmiddel. Tvert imot skal man alltid bruke oppvaskmiddel.

Små riper fra stekespader og kniver er ikke feil på belegget. Slike riper ødelegger ikke slippeffekten, men bidrar til at pannen blir fortere slitt.

Det anbefales derfor at man bare bruker redskaper av plast og tre.