Om F&H

F&H kjøper Rosti

F&H of Scandinavia har inngått en avtale med Mepal BV i Nederland som fører til at Rosti, og ikke minst Margrethe-bollen, igjen kommer på skandinaviske hender. Rosti ble grunnlagt i Danmark på starten av 40-tallet av Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen, og i 1971 ble firmaet solgt til A.P. Møller. I 1993 ble Rosti solgt til nederlandske Mepal, som i mer enn 25 år har eid produktene under varemerket Rosti.

Men nå flytter «Margrethe» tilbake til Danmark. F&H of Scandinavia har kjøpt varemerket fra 1. juli 2019 og eier dermed alle rettigheter til salg og produksjon i hele verden.

Margrethe-bollen er det mest kjente Rosti-produktet. Bollen ble designet tidlig på 50-tallet av designbyrået Bernadotte & Bjørn i København. An av designerne, Sigvard Bernadotte som var bror til den danske dronning Ingrid, fikk i 1954 lov til å oppkalle bollen etter datteren hennes, daværende prinsesse Margrethe.

Siden har Margrethe-bollen blitt et prisvinnende, dansk designikon, som blant annet har vært avbildet på frimerker, og som også har plass i den permanente samlingen på Museum of Modern Art i New York. På verdensbasis har det blitt solgt mer enn 25 millioner Margrethe-boller.